SURFconext kan door jouw instelling worden gebruikt om toegang tot online diensten te verlenen, zonder dat je bij die dienst geen los account hoeft aan te maken. In plaats daarvan gebruik je het account van je instelling. Deze pagina legt uit hoe je kunt inloggen bij een dienst via SURFconext.

Stappen

1. Login bij de dienst die je wilt gebruiken

Sommige diensten sturen je automatisch door naar SURFconext zodra je op de Login-knop klikt. Ga in dat geval direct door naar stap 2.

Andere diensten hebben een speciale Login-knop, bedoeld voor inloggen via SURFconext.


2. In het volgende scherm (WAYF) zoek je in de lijst naar jouw instelling.

Kies hier jouw instelling zodat je wordt doorgestuurd naar de login-pagina van jouw instelling.

Heb je geen account bij een van de aangesloten instellingen? Bij sommige diensten is het mogelijk om als gastgebruiker in te loggen via eduID. Staat eduID erbij in de WAYF-pagina? Dan is dat mogelijk. Zie eduID Support (NL) voor uitgebreide instructies hoe dat moet.


3. Login via je eigen instelling

Na het klikken op jouw instelling word je naar naar de inlogpagina van jouw instelling gebracht. Vul hierin je inloggegevens in. Vervolgens wordt je naar de dienst doorgezet


4. Geef toestemming voor het vrijgeven van (persoonlijke) informatie

Als je de dienst voor het eerst bezoekt kan het zijn dat je het Consent-scherm te zien krijgt. Voor het goed functioneren van deze dienst is het noodzakelijk dat jouw instelling de genoemde gegevens deelt met SURFconext. In dit scherm kun je de keuze maken dit wel of niet te doen. LET OP: Als je dit niet wilt doen kun je niet via SURFconext gebruik maken van de betreffende dienst.

  • No labels