Met SURFconext Invite beheer je als instelling eenvoudig en veilig toegangsrechten van (groepen) gebruikers voor applicaties en systemen. Gebruikers krijgen voor bepaalde tijd toegang tot applicaties die gekoppeld zijn aan SURFconext, op basis van de rol die de instelling toewijst aan de gebruiker.

Staat je vraag of antwoord hier niet tussen, mail dan naar support@surfconext.nl

Hoe kan ik mensen uitnodigen met SURFconext Invite?

De uitnodiger (bijvoorbeeld het secretariaat of de administratie van een instelling) kent in Invite voor een bepaalde periode een rol toe aan een gebruiker of een groep gebruikers, bijvoorbeeld gaststudent, en verstuurt een uitnodiging via Invite naar het mailadres van de gebruikers.  Invite regelt voor de aangegeven periode de toegang tot de benodigde applicaties of systemen. Dit werkt als volgt.

  1. Na het inloggen op de applicatie ziet de uitnodiger het volgende scherm:

2. klik op 'send new invite'.

3. Selecteer de rol waar de (groep) gebruikers voor uitgenodigd moet worden.

4. Vul de emailadressen in en schrijf eventueel een specifiek bericht aan de genodigden. 

5. Voor sommige rollen is het mogelijk om enkele instellingen te wijzigen: verloopdatum van de uitnodiging, verloopdatum van de rol, email equality en vereisen dat eduID gebruikt wordt om in te loggen. Dit kan alleen als dit zo ingesteld is door de beheerder, de beheerder zelf kan dit altijd. 

6. Klik daarna op 'Send invite' om de uitnodiging te versturen. 

Hoe maak ik een nieuwe rol aan?

Om een rol aan te kunnen maken dien je minimaal een beheerder of SURFconext Verantwoordelijke te zijn in SURFconext invite.

1. Selecteer 'add new role'

2. Vul onder role details de naam en een beschijving van de rol in. Kies de applicatie waar de rol toegang toe geeft in de lijst met 'services'. Vul vervolgens aan naar welke webpagina de gebruiker verwezen moet worden om in te loggen bij de geselecteerde service. 

3. Bepaal daarna of de volgende instellingen wenselijk zijn:

  • Vereisen dat ingelogd wordt met hetzelfde emailadres als waar de uitnodiging naar is verstuurd. 
  • Vereisen dat ingelogd wordt met eduID.
  • Bepaal na hoeveel dagen de rol standaard verloopt. 
  • Bepaal of de uitnodiger deze instellingen mag wijzigen bij het versturen van een uitnodiging voor deze rol.

Hoe krijgt de gebruiker toegang tot de applicaties?

De gebruiker ontvangt zodra de uitnodiging is verstuurd een email. Die accepteren vervolgens de uitnodiging met een eduID of instellingsaccount. Ze zien vervolgens in Invite wat hun rol is en tot welke applicaties zij toegang hebben. Hier staat ook de link van de applicatie om daarin in te loggen.

Na de einddatum hebben gebruikers geen toegang meer en alle informatie over de gebruikers verdwijnt uit SURFconext Invite. Dit werkt als volgt.

1. De gebruiker ontvangt een email bericht:

2. De gebruiker accepteerd de uitnodiging met eduID of het instellingsaccount en ziet dat er een nieuwe applicatie beschikbaar is:


3. Hierna kan de gebruiker klikken op de applicatie om daar in te loggen met eduID of het instellingsaccount.  • No labels