Op de WAYF-pagina kun je kiezen bij welke instelling je wilt inloggen om toegang te krijgen tot een dienst via SURFconext. De pagina toont een lijst met alle beschikbare instellingen. Beschikbaar betekent in dit geval dat de instelling gekoppeld is aan de dienst waar je wilt inloggen. Als een instelling er dus niet tussenstaat, heeft de instelling nooit toestemming gegeven om een verbinding met de dienst te maken, bijvoorbeeld omdat de instelling geen licentie voor de dienst heeft aangeschaft.

Een instelling zoeken en kiezen

Op de WAYF-pagina zie je een lijst met alle instellingen die toegang hebben tot de dienst, gesorteerd op alfabet. Je kunt met je muis of toetsenbord (gebruik de pijltjestoetsen) door deze lijst bladeren om jouw instelling te vinden.

Nadat je eenmaal een instelling hebt gekozen zal deze de volgende keer dat je de WAYF-pagina tegenkomt bovenaan staan, onder 'Eerder gekozen'. Je kunt dan snel weer voor dezelfde instelling kiezen als de vorige keer. De bovenste optie onder 'Eerder gekozen' zal ook standaard geselecteerd zijn, waardoor je alleen nog maar op 'Enter' hoeft te drukken om meteen bij deze instelling in te loggen.

Door het zoekveld te gebruiken kun je zoeken naar een specifieke instelling. Vul je bijvoorbeeld 'twente' in dan blijven de Universiteit Twente en het ROC Twente over als enige opties. Gebruik de pijltjestoetsen om tussen deze 2 een keuze te maken en druk op 'Enter' om verder te gaan met inloggen.

Inloggen op mobiele apparaten


Op mobiele apparaten ziet de WAYF-pagina er bijna hetzelfde uit. Onderaan de pagina kan je de knoppen vinden om van taal te wisselen.

Toegang aanvragen

Voor sommige diensten is het mogelijk om toegang aan te vragen, als jouw instelling nog geen toegang heeft tot de dienst. Onder de lijst met instellingen die wel toegang hebben staat dan een lijst met instellingen die geen toegang hebben. Achter de naam van elke instelling verschijnt dan een knop met 'Vraag toegang aan'. Door hierop te klikken kan de gebruiker een formulier invullen die vervolgens naar het SURFconext Team wordt gestuurd. Zij zullen het verzoek vervolgens naar de juiste persoon binnen de instelling doorsturen. Let wel, het is vervolgens aan jouw instelling om te bepalen of de toegang alsnog wordt opengezet.

  • No labels