Q: Kan ik ook een apparaat per direct verwijderen van het netwerk via iotroam?

A: Niet direct. Daar zijn quarantaineoplossingen voor. Wel kan een apparaat in iotroam verwijderd worden, waardoor het bij herauthenticatie niet meer wordt geaccepteerd. Een apparaat wordt automatisch uit iotroam verwijderd 3 maanden nadat de expiratiedatum verlopen is en als het apparaat niet verlengd is.


V: Apparaten die verbonden zijn met iotroam kunnen niet met elkaar communiceren (bijv. SSH of HTTP). Waarom niet?

A: iotroam is voor authenticatie op het iotroam-netwerk, dus mag een apparaat verbinding maken met het netwerk of niet. Wat is toegestaan op het netwerk is gebaseerd op het beveiligingsbeleid van de instelling en het netwerkontwerp. Neem contact op met je IT-afdeling als je hier vragen over hebt.


Q: Werkt iotroam ook als ik MAC-randomization aan heb staan?

A: Nee. In de WiFi-instellingen van het apparaat moet voor het SSID iotroam MAC-randomization uitgezet worden.


Q: Hoe kan ik het echte (hardware) MAC-adres van een Meta Quest 3 vinden voor registratie in iotroam?

A: Volg daarvoor de volgende stappen:

  1. Probeer met de Quest 3 verbinding te maken met het netwerk iotroam, zonder een wachtwoord in te geven. Deze verbinding zal niet lukken.
  2. Open bij wifi-instellingen in de Quest 3 de advanced settings van het netwerk iotroam en verander daar ‘Use randomized MAC’ in ‘Use device MAC’. Na die aanpassing kun je direct het hardware (device) MAC-adres zien. Deze kun je noteren en daarmee registreer je de bril in de iotroam-portal. Noteer het wachtwoord dat in de iotroam-portal wordt gegeven.
  3. Open wederom de wifi-instellingen in de Quest 3 en ga naar het netwerk iotroam. Vul daar nu het wachtwoord in van de iotroam-portal en klik op verbinden. Nu komt de verbinding wel tot stand.
  • No labels