Kan ik mijn e-mailadres wijzigen in eduID?

Ja dat kan! Via Mijn eduID. Klikt op 'Persoonlijke info' en het 'wijzig-icoontje' naast je e-mail adres om deze aan te passen.

Wat betekent 'Sessie verloren' en wat kan ik eraan doen?

Je komt deze foutmelding tegen als er een probleem is ontstaan tijdens het inloggen. Het kan bijvoorbeeld komen doordat je op de login knop hebt gedrukt bij een dienst en toen vervolgens te lang hebt gewacht met daadwerkelijk inloggen.

Het meest waarschijnlijk is echter dat er iets mis is gegaan met de Magische Link methode. Als je de link opent in een andere browsersessie dan vanuit waar je de link hebt aangevraagd dan krijg je deze foutmelding te zien. Ook kun je een Magische Link niet vaker dan 1 keer gebruiken.

Open een Magische Link dus altijd vanuit hetzelfde venster/tabblad als vanwaar je de link hebt aangevraagd.

Wordt de link standaard in een andere browser geopend? Je kunt vanuit de e-mail met de Magische Link ook met je rechtermuisknop op de Magische Link klikken, dan klikken op 'Link kopiëren' en dan plakken in de adresbalk in de juiste browser.

Je kunt ook een wachtwoord instellen op je eduID zodat je geen Magische Links meer hoeft te gebruiken.

Wat is een 'Magische Link'?

Doordat je steeds meer wachtwoorden moet onthouden neemt de kans toe dat je ofwel hetzelfde wachtwoord vaker hergebruikt ofwel kiest voor makkelijk te onthouden en dus onveilige wachtwoorden.

eduID biedt een innovatief en veilig alternatief voor inloggen met een wachtwoord: de Magische Link. Je vult eerst je gebruikersnaam (e-mailadres) in; vervolgens stuurt eduID een e-mail met daarin een unieke link waarmee je zonder wachtwoord kunt inloggen. Let op: de link is maximaal 10 minuten geldig en kan maar 1 keer worden gebruikt.

Kan ik ook een wachtwoord instellen?

Dat kan. Log daarvoor in op Mijn eduID en klik op het tabblad 'Beveiliging'. Je kunt daar een (sterk en veilig!) wachtwoord instellen.

Wat is een beveiligingssleutel en hoe werkt dat?

Een beveiligingssleutel is de veiligste manier om in te loggen met eduID. Hier leggen we uit wat het is en hoe het werkt.

Help! Mijn vraag/probleem staat er niet tussen, hoe kan ik jullie bereiken?

Stuur een e-mail naar help@eduid.nl.

  • No labels